24-11-2025, 03:07:28

Autor Tema: 166 Glazba / multimedia  (Posjeta: 27146 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Sipekius

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: 166 Glazba
« Odgovori #30 u: 26-08-2007, 20:12:07 »
Nažalost ti utikači su na tako nespretnom mjestu da ih je jako teško poslikat vidljivo. Onaj drugi manji nisam uspio ištekati, jedva sam uspio i ovaj veći.
Evo neka fotografija jer je dosta nespretno za slikati, nema svijetla, a kad blicneš onda se ništa ne vidi, a i položaj za slikanje je dosta nespretan pa se malko i ruka zatrese. Ako prolaziš negdje prema Zg javi se pa možemo uz kavu pogledati točno šta te zanima.
Evo slike makar sumnjam da ćeš nešto vidjeti.

Pozdrav!

Offline cor

• Sa stažom
  • Spol: Muški
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #31 u: 27-08-2007, 07:35:05 »
Nažalost ti utikači su na tako nespretnom mjestu da ih je jako teško poslikat vidljivo. Onaj drugi manji nisam uspio ištekati, jedva sam uspio i ovaj veći.
Evo neka fotografija jer je dosta nespretno za slikati, nema svijetla, a kad blicneš onda se ništa ne vidi, a i položaj za slikanje je dosta nespretan pa se malko i ruka zatrese. Ako prolaziš negdje prema Zg javi se pa možemo uz kavu pogledati točno šta te zanima.
Evo slike makar sumnjam da ćeš nešto vidjeti.

Pozdrav!

Hvala puno na trudu. Jucer sam bio u ZG, no kad vidim koliko zica tu dolazi i odlazi hm nisam bas siguran kako je sve to pospajano, morat cu potraziti po netu jos nesta vise. Hvala jos jednom .
Zaljubljenici u njemacke aute su ljudi koji i od penisa vide vaginu !

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #32 u: 27-08-2007, 09:15:43 »
 :mah: :mah:
jel ima zainteresiranih koji bi mozda preradjivali zadnju dasku di je 3 Stop svijetlo da se stavi ovak nesto
CAX65
ACR - AXTON - Soundboards

trebali bi se dogovoriti i skupiti se mozda bi ispalo kad bi nas bilo vise jeftinije. Ja svoje dajem raditi najkasnije za Uskrs

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #33 u: 27-08-2007, 10:28:58 »

Ja osobno nisam zainteresiran za takve zahvate.

Sipekius ti onda vjerojatno imas ugradjen i onaj 5. par zvucnika odozada na polici ???

Sipekius

• Gost
« Odgovori #34 u: 27-08-2007, 10:38:24 »
Nemam pojma! Gledao sam ispod stražnje police ali sve je tapecirano i nisam htio ništa dirati. gore na polici su samo vidljiva ona dva pravokutna poklopca od zvučnika.

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #35 u: 27-08-2007, 11:44:02 »
Nemam pojma! Gledao sam ispod stražnje police ali sve je tapecirano i nisam htio ništa dirati. gore na polici su samo vidljiva ona dva pravokutna poklopca od zvučnika.

Od pogledas odozdo iz prtljaznika imaju rupe i prorezi mislim da bi se trebalo vidjeti, a i kad sjednes odozada moralo bi se iz police nesta cuti ako imas  :)))

Sipekius

• Gost
« Odgovori #36 u: 27-08-2007, 11:53:13 »
Budem danas pogledao, ili bolje rečeno osluhnuo!

Sipekius

• Gost
« Odgovori #37 u: 28-08-2007, 08:37:05 »
Danas sam poslušao zvuk na stražnjoj klupi i čini mi se da postoji taj 5. par zvučnika. S donje strane police se ne vidi ništa.

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #38 u: 28-08-2007, 09:52:09 »
Danas sam poslušao zvuk na stražnjoj klupi i čini mi se da postoji taj 5. par zvučnika. S donje strane police se ne vidi ništa.

:da: :da: DSP  :ling: to mi je zao sto ga nema u mojoj. Staviti lijepo na Konzert i  :song: :song: :drive: :drive:

Sipekius

• Gost
« Odgovori #39 u: 28-08-2007, 10:24:42 »
Morat ću probati i na koncert staviti i pomalo .... cruising....

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #40 u: 28-08-2007, 10:27:25 »
Morat ću probati i na koncert staviti i pomalo .... cruising....

samo trebas za to pravi trak

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #41 u: 15-10-2007, 16:08:46 »

Ovih sam dana preko eBay kupio HAES DSP Amp. original od 166ice za 140 Eura tako da sada cekam da stigne i onda ide rastavljanje alfe, provlacenje kablova za MP3 i DSP te za straznje zvucnike na polici, usput planiram provuci i rezervnih zica za eventulane kasnije neke dodatke i preinake. Ako sve bude ok, postupak provlacenja i spajanja cu snimiti korak po korak i staviti ovdje na ovu temu zajedno sa shemama spajanja. Ocekujem dosta bolji zvuk pogotovo basove, a prema onome sto sam cuo kod Barica u 166ici zvuk je puuuno bolji !

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #42 u: 14-11-2007, 15:18:46 »
  Evo shema spajanja original DSP pojacala u alfu 166. P70 je DSP, P20 je gornji dio ICS-a odnosno audio segment i na njega se odnose konektori A, B i C koji se sastoji iz 3 segmenta, E60 je ICS display i na njega se odnose crni i zeleni 26 pinski konektori zeleni je B , a crni je A. Ako imate navigaciju i mobitel ugradjen, kod instalacije DSP-a racunajte na to da se zice sa strane ICS-a ubadaju u isti konektor (samo slobodne pinove) s kojim vam je do tada spojen navigacija i mobitel. Dakle kod instalacije DSP-a kao ulaz signala i kontrolu koristi se konektor B crni na DSP-u dok je bijeli A konektor izlaz na zvucnike koji se umjesto na ICS sada spajaju na DSP kao i dodatni par zvucnika koji se ugradjuje u straznju policu. Kao ulaz signala odnosno audio izlaz sa ICS-a koristi se samo line-out front left i right dakle pin 4 i 5 na konektoru C na strani ICS-a. Ako netko ima bilo kakvih pitanja vezano za naknadne ugradnje neka slobodno pita nabavio sam kompletne upute sa shemama za sve i vjerujete naknadna ugradnja bilo cega vzano na ICS nebi trebala biti nikakav posebni bauk i s obzirom na cijene po kojima se original DSP, navigacija, CD -changer, a i dodatni DVD/Divx player mogu nabaviti na eBay-u stvar se stvarno isplati.
 Pisanje o ovim ugradnjama cu nastaviti jer stvarno vrijedi , mada vidim da na ovome forumu ima jako malo zainteresiranih za to. Svakom kome bude trebalo rado cu pomoci.
 Ako ne budete imali srece kao ja da uz DSP dobijete i sve konektore i bar djelimicno kabloce znajte da su svi konektori standardni za autoindistriju i mogu se nabaviti u ZG.
 Evo osnovnih shema spajanja DSP-a.

sledeca shema se nadovezuje desno na gornju shemu

« Zadnja izmjena: 14-11-2007, 15:26:57 od cor »

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #43 u: 14-11-2007, 15:38:36 »

Za sve sretne vlasnike Loudlink MP3 player-a informacija da je izasao novi firmware 1.0.5 umjesto 1.0.4 i da se moze skiniti sa sljedeceg linka

http://www.loudlink.eu/download/loud..._ar166_105.

file treba unzipati i unzipani iskopirati u root SD kartice, kod sljedeceg ukljucenja MP3-a player ce se sam update-ti.
 Svi koji imaju HW verziju Loudlink-a 1.3.2 nemaju potrebu vrsiti update jer je fw. verzija 1.0.5 u njih vec instalirana.

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #44 u: 16-01-2008, 10:15:08 »

Jucer su mi stigli zvucnici original koji su ugradjivani u Alfu 166 /kupljeno iz Italije preko eBay-a ,kao woofer zvucnici idu u straznju policu i prikljucuju na woofer izlaz s DSP pojacala. Dakle ovih dana ide ugradnja za sta vidim da cu same otvore na polici morati malo prosiriti jer su ovi zvucnici fi 20 cm, a ocito je da kod original ugradjenih ti otvori i polopac preko zvucnika je nesta drugacije radjeno jer je isti problem imao i jedan covjek na alfaowner.com

Dac

• Gost
« Odgovori #45 u: 23-02-2008, 11:00:50 »
jesi ubacio te zvučnike i pojačalo? :)

:mah:

Dac

• Gost
« Odgovori #46 u: 25-02-2008, 13:04:21 »
ja sam si ovaj vikend dao truda pa sam ubacio Focal 165A1 naprijed i odozada. ustvari, iza još nisam promijenio visokotonce jer nisam više imao vremena. bilo je komplikacija, naime magnet je malko velik za zadnja vrata pa sam morao napraviti distance od lesonita koji sam imao pri ruci, dakle cca 5-6 mm. a malo je gužva i za skretnicu koja je poveća, još nisam siguran gdje ću je nagurati ali u prednjim vratima ima mjesta dovoljno. naprijed izgleda odlično, odozada se vidi da malo vire mrežice al nije loše  :da:

promjena u zvuku u odnosu na serijske - ogromna. isplativa investicija   :pivo:
« Zadnja izmjena: 25-02-2008, 13:05:55 od Dac »

Sipekius

• Gost
« Odgovori #47 u: 25-02-2008, 19:29:20 »
Serijski ugrađen DSP u mojoj 166 rezultira vrlo kvalitetnim zvukom!
2 Dac: Ako si u blizini navrati da čuješ.

Dac

• Gost
« Odgovori #48 u: 25-02-2008, 20:42:17 »
vjerujem da je tako  :ok:

al u ovoj nižoj opremi su neki bezimeni zvučnici ne baš nekih ludih performansi. onak, svira i čovjek se ne bi mogao puno žaliti dok ne čuje razliku. jedino što tvornički radio ipak ne puca od snage pa se osjeti kad je pri kraju (i recimo uopće nema snage kad su wooferi spojeni preko skretnice, moraju ići direktno) ali do tada visoka osjetljivost zvučnika zbilja pomaže. da još kupim ovaj serijski DSP bi bilo super. review Focala: audio gear reviews - product reviews on the latest hot car audio & video products :love3:
« Zadnja izmjena: 25-02-2008, 20:45:45 od Dac »

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #49 u: 26-02-2008, 09:08:58 »
jesi ubacio te zvučnike i pojačalo? :)

:mah:

Djelimicno sam provikao i stao, tako da stvar jos nije u pogonu. Najme rastavljajuci i ostale zvucnike u vratima skuzio sam da su ovi tvornicki prilicno skromni pa sam ih zamjenio novim Pioneer koje sam nasao u katalogu da imaju prilicno solidnu karakteristiku i predvidjeni su bas za ugradnje izmedjuostalih i u vrata Alfe 166. DSP sam smjestio na original mjesto i stavio original woofer-e koje sam kupio preko  ebay-a uz malu korekciju metalnog ruba zvucnika jer kako sam vec spomenio prije rupe u straznjoj polici su ocito radjene za neke zvucnike od 17 cm a ovi original su 20 cm. Povezao sam ih sa DSP-om ali s ostatkom povezivanja prema ICS -u sam stao jer sam u medjuvremenu kupio komplet  izvrsna full kozna sjedala sa grijanjem, el. podesavanjem i memorijom pa cekam sada da mi stignu pa kad budem vadio svoja sadasnja (koja su zaista kao nova ali velur) onda cu iskoristiti priliku i isprovlaciti onaj snop kablova koji ide od CD-changer/MP3 i DSP-a kroz auto iz prtljaznika do ICS-a. Jedva cekam da sve to konacno pustim u pogon jer me zvuk s DPS-om jako zanima.
« Zadnja izmjena: 26-02-2008, 15:05:12 od cor »

Dac

• Gost
« Odgovori #50 u: 26-02-2008, 12:09:28 »
kako ćeš priključiti mp3 player? to moram i ja napraviti. koristiš ulaz od changera ili neki od drugih pinova?

volio bih kad bi mogao i video izlaz playera spojiti na glavni displej, vidio sam da ima topik na tu temu  :ok:

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #51 u: 26-02-2008, 12:43:31 »

MP3 ide svakako preko CD Changer ulaza jer to je jedini kvalitetni audio ulaz. Razmisljam samo da napravim dvostepenu sklopku na liniji napajanja (imam dva kabla za CD Changer) pa da samo sklopkom mogu prebacivati izmedju CD Changer-a i MP3-a.
 SCART kabel sam vec slozio, s tim da sam napravio jednu preinaku u odnosu na ono napisano na topicu. Umjesto da stavljam i zvlacim kabel s muskim SCART prikljuckom u unutrasnjost pretinca montirat cu zenski SCART tako da bilo koji uredjaj preko SCART-a mogu obicnim SCART kablom prikljuciti. Glede tog videosucelja, mislim da je na dva topic-a sasvim dovoljno i jasno nalisana procedura i pinovi koji se spajaju tako da stvarno nebi trebao biti neki problem.
 Heheh kad sve pospajam stvarim Halida Beslica , Cardak hehe bit ce rasturacina u Alfi  :)

Dac

• Gost
« Odgovori #52 u: 26-02-2008, 12:53:58 »
vidim da slično razmišljamo  :ok:

što se sklopke tiče mislim da bi običan relej trebao to dovoljno dobro odraditi. ali treba probati. ja imam Creative Vision:M player, ima kompozitni video izlaz (žuti činč) ali koliko sam skužio za displej treba RGB? ako to nije problem može li se složiti prebacivanje video ulaza neovisno o audio ulazu? npr. da sviri cijelo vrijeme mp3 player ali da prekidačem možeš prebaciti na standardno ICS sučelje i natrag na player?

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #53 u: 26-02-2008, 14:24:40 »
vidim da slično razmišljamo  :ok:

što se sklopke tiče mislim da bi običan relej trebao to dovoljno dobro odraditi. ali treba probati. ja imam Creative Vision:M player, ima kompozitni video izlaz (žuti činč) ali koliko sam skužio za displej treba RGB? ako to nije problem može li se složiti prebacivanje video ulaza neovisno o audio ulazu? npr. da sviri cijelo vrijeme mp3 player ali da prekidačem možeš prebaciti na standardno ICS sučelje i natrag na player?

Sto se tice composit izlaza rijesenje imas pod topicom o video kameri na ICS gdje je koristen composit na RGB pretvarac i to je jedino rijesenje.
 Ovako, koliko sam ja uspio shvatiti i isprobati, dok ti svira MP3/CD Changer mozes normalno prebacivati u ostale standarne modove ICS sucelja, medjutim cim dovedes masu na pin 5 zelenog prikljucka, ICS se prebacuje u video mod koji ocekuje zvucni signal preko audio ulaza pinovi 23 i 24 i iskljucuje sve ostale modove rada ICS-a. Unutar video moda moze se prebacivati na razlicite audio izvore ali samo koristeci spomenuta 3 pina koji su mono ulaz. Dakle nazalost bez vecih preinaka ICS ne podrzava da se za vrijeme rada video moda koristi MP3/CD Changer izvor zvuka.

Dac

• Gost
« Odgovori #54 u: 26-02-2008, 14:57:41 »
ooookej, onda mi to i nije toliko bitno. bilo bi fora imati sučelje playera na ekranu ali ako ne može u isto vrijeme raditi audio ulaz niš. a skoro sam naručio pretvarač preko ebaya :o000:

Video to VGA Adapter Converter Box convert AV,S-Video - eBay (item 370026014515 end time  Feb-26-08 06:05:00 PST)

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #55 u: 26-02-2008, 15:04:22 »

Isao sam malo pogledati ove tvoje Focal zvucnike, stvarno su dobri, to mi je bilo malo previse novaca za par, a moram 2 para promjeniti. Ja sam stavljao ove
 http://www.pioneer.eu/eur/products/25/131/201/TS-G171C/index.html Pioneer i stvaivsi samo 2 u straznja vrata zvuk je postao draaasticna razlika, tako da sam odlucio iste staviti ovih dana i u prednja vrata umjesto ovih sadasnjih originalnih.

Offline Niko

• Predsjedništvo
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ŠIBENIK
« Odgovori #56 u: 26-02-2008, 19:20:40 »
Ja imam focal sve u alfi....nema bolje stvari  :da: :da: 

Dac

• Gost
« Odgovori #57 u: 26-02-2008, 20:23:10 »
:ok:

Isao sam malo pogledati ove tvoje Focal zvucnike, stvarno su dobri, to mi je bilo malo previse novaca za par, a moram 2 para promjeniti. Ja sam stavljao ove
 http://www.pioneer.eu/eur/products/25/131/201/TS-G171C/index.html Pioneer i stvaivsi samo 2 u straznja vrata zvuk je postao draaasticna razlika, tako da sam odlucio iste staviti ovih dana i u prednja vrata umjesto ovih sadasnjih originalnih.

neam pojma, meni se cca 660 kn nije činilo tako puno za jedan par  :?: ali sad kako sam zadovoljan pogotovo. stigneš još takve naprijed staviti :craz

prije sam imao Rainbow (i to jaaako dugo) i moram priznati da mi se za sad ovi čine bolji. ali to je relativno s obzrom da je drugi auto, drugačija vrata, damping, pojačalo... u biti ovih nekakvih 60W RMS ionako nisu bitni koliko 92 dB osjetljivosti   :da:

Dac

• Gost
« Odgovori #58 u: 06-03-2008, 08:07:11 »
  Dstavio original woofer-e koje sam kupio preko  ebay-a uz malu korekciju metalnog ruba zvucnika jer kako sam vec spomenio prije rupe u straznjoj polici su ocito radjene za neke zvucnike od 17 cm a ovi original su 20 cm.

evo mene opet sa pitanjima  :craz

s obzirom na nemam DSP a imam običnih pojačala isplanirao sam ubaciti 20 cm woofere (inspiracija je očita, jel) iza ali tako da se ne vide. to neće ići baš lako jer je otvor prilično manji, ili? jesi uspio izturpijati ploču tako da kopče od poklopca budu ok a da woofer ipak stane? alternativa bi bila izrezati lim pa s donje strane staviti wooferčiće al to mi se baš ne sviđa :rolll:

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #59 u: 06-03-2008, 08:48:16 »

U odredjenom polozaju kad se ovi 20cm-arsi zvucnici namjeste na postojece otvore, dovoljno je samo izbrusiti na 2-3 mjesta metalni rub na zvucnicima tako da se mrezasti poklopci mogu normalno vratiti u svoje utore. Bar je to kod mene tako s ovim original zvucnicima, moze biti da kod nekih drugih to bude malo vise trebalo izbrusiti. Plocu police bas ne mozes puno obrusiti nazalost jer onda ne bude dovoljno ploce na koju ce naleci rub zvucnika.