pročitao sam sad puno tema o termostatima i moram priznat da sam ostao jako zbunjen. imam 156 1.9jtd, 12/2002godište i uskoro će 3 godine da je kod mene. od početka na ćukici nije dobra temperatura, ljeti kaže 70 stupnjeva, zimi čak i manje. ja sam to pripisao da kazaljka laže i tako se vozim. kad dugog stajanja u gradu ili penjanja na sljeme u drugoj, temperatura se digne na 90, ali nakon toga opet pada na cca 70. čitao sam da može biti mnogih simptoma, od toga da auto negrije, više troši. meni auto zimi normalno grije, kad je vani dobro u minusu nakon par min i km počinje grijatkad je namješteno na 24 stupnja, poslje moram i smanjivat na 21-22 jer je vruče. potrošnja isto nije velika, evo došao neki dan sa mora starom cestom normalne vožnje, potrošnja moja izmjerena je 4.8l. mislim da ispod toga 115ks nemože nikako trošit, inače kraće relacije u prosjeku ispadne cca 6l. usput motor ima 238 000km. mislim da ću ja nastavit ovako vozit, ak uhvatim volje i vremena da odem da ga spoje na komp i očitaju stvarnu temperaturu.