10-06-2026, 23:34:41

Autor Tema: ROK: Alfa Romeo 147 mit LPG  (Posjeta: 6215 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Privatnik

• Gost
  • Trade Count: (0)
ROK: Alfa Romeo 147 mit LPG
« u: 18-10-2007, 21:05:31 »
Pozdrav. Iako je ideja bila uzeti Alfu 156 2,4jtd čuo sam sa dosta strana da odlazi 5 cilindar, loše podmazivanje, ovo ono odustao sam i od tog sistema, ali kao što je vidljivo iz naslova, i dalje razmišljam o Alfi. Budget se poduplao i na redu je 147 GTA, što novijeg godišta. Što više čitam, čitam o problemima, ali Bože, koji automobil ih nema. Opet ja otvaram oglasnik jer realno, na forumu su mi minimalne šanse naći takav automobil, a bilo bi mi najdraže kad bi ga od kolege forumaša i kupio. Negdje 3-4 mjesec trebala bi sjesti jedna fina svotica i sad se gleda GTA u koju bi odmah išao plin i kompletan trošak registracije i kompletnog servisa. Na što paziti i gdje gledati? Čitao sam da je on u AC-u ubijena i da je već mijenjan motor i ovo ono, ali najvjerojatnije ga idem sutra gledati, čisto informativno. Molio bi da se sudržite od komentara tipa- plin u gta??? i sl. jer trolanje nije poanta ovog topica. Unaprijed hvala!

P.S. Kad ću ja upoznati ove svoje Goričane...  :da:

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
Odg: ROK: Alfa Romeo 147 mit LPG
« Odgovori #1 u: 18-10-2007, 22:30:56 »

P.S. Kad ću ja upoznati ove svoje Goričane...  :da:

slijedeći četvrtak ako dođeš u 19:30 na parking mekdreka  :hap:
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline GTA 147

• Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • 147 JTDm16v
    • Highway Tuhelj
« Odgovori #2 u: 18-10-2007, 22:33:45 »
Ima još jedna GTA u oglasniku, osim one iz ogulina čini mi se, koja je paa, poprilićno razvaljivana
Evo ti link pa pogledaj, možda netko zna nešto i o njoj.. također biserna boja :love3:

147 GTA
Alfa Romeo 147 GTA
« Zadnja izmjena: 18-10-2007, 22:48:05 od GTA 147 »
Piše se, v Tuhlju!  :craz

Suhara

• Gost
« Odgovori #3 u: 18-10-2007, 22:38:23 »
Imaš 156-icu 2.5 V6 u oglasniku 2003 ili 2004 s plinom bolji mi je ona izbor od kojekakve 147 GTA, cijena je negdje oko 13 - 14 000 eura
« Zadnja izmjena: 18-10-2007, 22:38:59 od Suhara »

Offline Shoei

• Ovisnik o alfistima
  • 156 GTA
    • Velika Gorica
« Odgovori #4 u: 18-10-2007, 22:44:41 »
ccc...
a di si bio kad sam ja prodavao GTA s plinom :hap:
sam ti kupuj, to ti je dobitna kombinacija :ok: :ok: :ok:
računaj na 100000km obaveznu polugeneralku, i traži GTA kojoj je već reparirana/zamjenjena getriba, piramida se zna razletiti, još nisam ćuo za nijednu na kojoj se nisu trebale raditi ove stvari, zato traži neku na kojoj je već napravljeno ili se pripremi na to, bez obzira tko je bio vlasnik i koliko god da je mažena i pažena, dogodit će se te stvari, neizbježno je :clap:. Polugeneralka te košta oko 15-16 tisuća, ovisi o dijelovima, a reparacija je 20 tisuća :ok:
i nemoj misliti da buš se s plinom nekaj spasio :ok: trošila bude ti ta i ovak i onak
« Zadnja izmjena: 18-10-2007, 22:48:10 od Shoei »
With my attitude, I could be by myself and still enjoy company...

Privatnik

• Gost
« Odgovori #5 u: 18-10-2007, 23:01:29 »
slijedeći četvrtak ako dođeš u 19:30 na parking mekdreka  :hap:

Ako neću raditi vidimo se. Bum se dopeljal sa belim fiat-om :hap:

Imaš 156-icu 2.5 V6 u oglasniku 2003 ili 2004 s plinom bolji mi je ona izbor od kojekakve 147 GTA, cijena je negdje oko 13 - 14 000 eura
A gdje to?

ccc...
a di si bio kad sam ja prodavao GTA s plinom :hap:
sam ti kupuj, to ti je dobitna kombinacija :ok: :ok: :ok:
računaj na 100000km obaveznu polugeneralku, i traži GTA kojoj je već reparirana/zamjenjena getriba, piramida se zna razletiti, još nisam ćuo za nijednu na kojoj se nisu trebale raditi ove stvari, zato traži neku na kojoj je već napravljeno ili se pripremi na to, bez obzira tko je bio vlasnik i koliko god da je mažena i pažena, dogodit će se te stvari, neizbježno je :clap:. Polugeneralka te košta oko 15-16 tisuća, ovisi o dijelovima, a reparacija je 20 tisuća :ok:
i nemoj misliti da buš se s plinom nekaj spasio :ok: trošila bude ti ta i ovak i onak
:eeeeeeeek  :kosa: :kosa:
Ne mislim dati za automobil oko 25k€ pa raditi nekakve polugeneralke - generalke od cca 3k€  :ne:
Čuj, opet se više isplati nego benz, koliko-toliko. Ako sam mogao točiti e34 525iA sa benzom, valjda ću moći i gta sa plinom  :)))
Kolika je tebi bila potrošnja?

Offline Shoei

• Ovisnik o alfistima
  • 156 GTA
    • Velika Gorica
« Odgovori #6 u: 18-10-2007, 23:06:20 »
Ako neću raditi vidimo se. Bum se dopeljal sa belim fiat-om :hap:
A gdje to?
:eeeeeeeek  :kosa: :kosa:
Ne mislim dati za automobil oko 25k€ pa raditi nekakve polugeneralke - generalke od cca 3k€  :ne:
Čuj, opet se više isplati nego benz, koliko-toliko. Ako sam mogao točiti e34 525iA sa benzom, valjda ću moći i gta sa plinom  :)))
Kolika je tebi bila potrošnja?

za 25 kod nas dobiš jako dobru GTA, ako ju nađeš, a iz njemačke računaj bar 30 tisuća ako želiš auto iz 2005 sa do 35000 - 40000km, dođi na meet pa ti dam info.

inače benze je trošila 18 litara 98-ice minimalno, a plina 20-22.
ja sam ju probavao štedljivo furat, al nezna ona za to :hap:

i vjeruj, to nije auto koji kupiš ćim se doćepaš velike love, velika lova ti treba stalno, auto to iziskuje, al da vrijedi svake love, vrijedi :drive:
« Zadnja izmjena: 18-10-2007, 23:08:25 od Shoei »

Offline Shoei

• Ovisnik o alfistima
  • 156 GTA
    • Velika Gorica
« Odgovori #7 u: 18-10-2007, 23:12:49 »
ispravljam se; znam za jednu 156 GTA na kojoj se još mjenjač nije razletio :ok:

Privatnik

• Gost
« Odgovori #8 u: 18-10-2007, 23:14:16 »
25 je neki limit preko kojeg niti u kojem slučaju ne mislim ići. A mislim da sa 25 tisuća eura imam neki izbor zato mi se nigdje i ne žuri. Gledao sam i GT-jku ali tu je taj diesel kojeg sad pokušavam zaobići. Najviše mi je ova GTA zapela za oko, sad sam malo razočaran, jerbo u auto bolim sjesti i ne misliti hoće li me ostaviti, upravo je to i poanta skupljeg i novijeg automobila.

Offline Shoei

• Ovisnik o alfistima
  • 156 GTA
    • Velika Gorica
« Odgovori #9 u: 18-10-2007, 23:17:11 »
25 je neki limit preko kojeg niti u kojem slučaju ne mislim ići. A mislim da sa 25 tisuća eura imam neki izbor zato mi se nigdje i ne žuri. Gledao sam i GT-jku ali tu je taj diesel kojeg sad pokušavam zaobići. Najviše mi je ova GTA zapela za oko, sad sam malo razočaran, jerbo u auto bolim sjesti i ne misliti hoće li me ostaviti, upravo je to i poanta skupljeg i novijeg automobila.

pa nemaš u GT-jki 2.4 motor :?: a i neznam ko ti to napričao za 2.4 motor, ima i na forumu i u klubu gro alfi i fiata s tim motorom, evo samo dama166 ima 190000 sa tim motorom i osim potrošnih stvari nema nikakvih problema

Offline Shoei

• Ovisnik o alfistima
  • 156 GTA
    • Velika Gorica
« Odgovori #10 u: 18-10-2007, 23:21:12 »

pa neće te ona nigdje ostavit ako se na vrijeme radi ono što ti majstor veli :)))
na koju godinu ti pucaš? jel u tih 25 uključen i plin, plin za GTA ti je 14 tkn? i računaj obvezno mjenjanje remenja jer ipak se radi o rabljenom autu :ok:

Privatnik

• Gost
« Odgovori #11 u: 18-10-2007, 23:25:10 »
pa nemaš u GT-jki 2.4 motor :?: a i neznam ko ti to napričao za 2.4 motor, ima i na forumu i u klubu gro alfi i fiata s tim motorom, evo samo dama166 ima 190000 sa tim motorom i osim potrošnih stvari nema nikakvih problema

Mislio sam na diesel općenito jer se premišljam dizlo ili benz+plin  :wz

pa neće te ona nigdje ostavit ako se na vrijeme radi ono što ti majstor veli :)))
na koju godinu ti pucaš? jel u tih 25 uključen i plin, plin za GTA ti je 14 tkn? i računaj obvezno mjenjanje remenja jer ipak se radi o rabljenom autu :ok:
Da. Gledam nekih 22-23 za automobil 2k€ plin i tisucu € simo-tamo za servis, diskovi i ostalo. A imam još i Bravo za prodati, odnosno dati đabe pod račun.

Offline Shoei

• Ovisnik o alfistima
  • 156 GTA
    • Velika Gorica
« Odgovori #12 u: 18-10-2007, 23:26:57 »

Da. Gledam nekih 22-23 za automobil 2k€ plin i tisucu € simo-tamo za servis, diskovi i ostalo. A imam još i Bravo za prodati, odnosno dati đabe pod račun.

to bi ti trebalo biti taman :ok: za nabaviti neki ok primjerak :ok:

Privatnik

• Gost
« Odgovori #13 u: 18-10-2007, 23:39:04 »
Ili da si zemem passata hajlajn  :))) :)))
I sad opet kad čovjek pogleda... GT dobijem za 7 tisuca manje... ali 150ks dizlo. Ne ide mi u glavu da je tako prekrasan automobil toliko jeftin  :?:

Suhara

• Gost
« Odgovori #14 u: 18-10-2007, 23:50:47 »
Ovo mi je najžešće vozio sam e34 525iA pa sam imao za točit... Imao sam i ja 535i e34 pa nisam bla bla o potrošnji...

Evo ti ova dva oglasa za 156 2.5
156 2.5V6 24V, mod. ...
156 2.5...

Imam osjećaj da ti ne znaš što želiš...

Offline Shoei

• Ovisnik o alfistima
  • 156 GTA
    • Velika Gorica
« Odgovori #15 u: 18-10-2007, 23:53:56 »
Ili da si zemem passata hajlajn  :))) :)))
I sad opet kad čovjek pogleda... GT dobijem za 7 tisuca manje... ali 150ks dizlo. Ne ide mi u glavu da je tako prekrasan automobil toliko jeftin  :?:

di ima GT za 18t€ :?: :?: ak misliš na onu za 18.5 iz oglasnika to se lik bio zaj... na tu cijenu je on još obračunavao PDV, tak da bi ti auto bio 22-23...

Privatnik

• Gost
« Odgovori #16 u: 18-10-2007, 23:59:23 »
A u tome je fora...  :clap: A kakav je GT? Ali isključivo taj dizlo jer pretpostavljam da su isti problemi i sa V6 modelom?

Offline Shoei

• Ovisnik o alfistima
  • 156 GTA
    • Velika Gorica
« Odgovori #17 u: 19-10-2007, 00:05:14 »
A u tome je fora...  :clap: A kakav je GT? Ali isključivo taj dizlo jer pretpostavljam da su isti problemi i sa V6 modelom?

gle nisu to problemi, to su normalne stvari koje treba prihvatiti.
bilo koji alfin dizel ili benzinac je odličan motor ako se pravilno i redovno održava, tko tvrdi suprotno ima zubaka i ekipu :ok:
nema tu neke filozofije :pivo:

Privatnik

• Gost
« Odgovori #18 u: 19-10-2007, 00:29:20 »
HTTP 410: Gone
ili

Auto oglasnik - Auti.hr   

Po tvojoj slobodnoj procjeni :)
U benz bi još išla doplata za plin....

Offline Shoei

• Ovisnik o alfistima
  • 156 GTA
    • Velika Gorica
« Odgovori #19 u: 19-10-2007, 00:44:18 »
HTTP 410: Gone
ili

Auto oglasnik - Auti.hr   

Po tvojoj slobodnoj procjeni :)
U benz bi još išla doplata za plin....

obadvije vrijede tih para, na V6 odma računaj na veliki servis, a kod GT JTD :clap: :clap: računaj još PDV, ak se nije opet predomislio gazda, ova jtd je odlična, vidio sam auto, servisiran je kod seba, čipan kod seba i vrijedi tih para :ok:

Offline Joke

• Ovisnik o alfistima
  • 164-2.0 TS,166-2.4 JTD,156-1.9 JTD, Ducato 2.8 JTD
    • Split
« Odgovori #20 u: 19-10-2007, 10:33:08 »
2.4 jtd je jedan od najboljih motora na svijetu, ako ne i najbolji. O kakvom lošem podmazivanju ljudi pričaju psmt.  :mad:
Alfin 3.0 v6 koji je prvi put ugrađen u 164 je dobio titulu najboljeg na svijetu. Imao sam negdeje taj članak...
Oko kuće jedan auto i hrpa traktora...

Privatnik

• Gost
« Odgovori #21 u: 19-10-2007, 19:35:44 »
Bio sam danas u Autocomercu s kolegom iz crofiata. Pogledao 147-ice 1,9JTDm, vidio onu 147GTA i doznao da je vozač nasjeo na rinzol negdje i da su promjenjeni i motor i getriba koji ukupno imaju cca 1000km, a na satu je ostalo 50+. Automobil ima mana. Felge izdaleka izgledaju dobro, ali izbliza izgledaju kao igračke. Farovi su popucali i neke sitnice. O metaliziranim staklima ne znam što misliti. Bilo je tu i Punta,Brava....

Na kraju su mi zapele za oko 2 ljepotice. 159 1,9JTDm crvena i crna. Crnu je vozio Massimo i ima 20+tkm. Ima prekrasnu bež kožu iznutra i to mi je najbolja kombinacija. Izvana su 18" felge koje su s lijeve strane izgrebane te bi ih trebalo servisirati, i prednji branik s lijeve strane je malo zagreban. Inače ostalo sve 5, samo bi je trebalo oprati i usisati. Inače, već vidim kako originalni cd player ide van i na njegovo mjesto navi+tv+dvd ekran. Minus na kraju je to što nema rezervni kotač nego kompresor i što straga na zadnjem nosaču piše massimo  :))) Garancija je još godinu dana, a rečeno mi je da bi dobio novi akumulator, da će ići na servis i da će ga oprati  :da: cca 26,800€

Crvena je sa istim motorom, crna koža iznutra i za taj automobil male felge. cca 25,800€
Bila je još neka siva, nisam je gledao.

S druge strane stajala je GT-jka, prodana, ali mi se ne sviđa unutrašnjost. Stražnji kraj je strava.

U salonu sjedio u 147-ici maranello, u bravu, u grande puntu...

Sljedeći tjedan idem na probnu vožnju Alfe Romeo 159  :drive:

Anton

• Gost
« Odgovori #22 u: 20-10-2007, 08:52:23 »
najbolji auto je novi auto.....

a svaki od navedenih auta je prekrasan na svoj nacin.... s tim da bih htio napomenuti da je svaki alfin V6 nahvaljen i po pitanju snage, zvuka, izdrzljivosti.... ako hoces auto za dusu uzmes neki (bilo koji pa i GTA) V6....to je najblize ferarriju a da si smrtnik moze priustiti...

s druge strane sa jdt-em (159 ili 147) dobijes brzu radnu zivotinju koja prekasno izgleda i sluzit ce te 10 godina... bez hebem ti...

znaci : GT V6 ili 159 jtd ili 147 jtd

slatke muke.... :sad:

Tbird

• Gost
« Odgovori #23 u: 10-02-2009, 17:32:40 »

To je onda teški kurac od auta, još kad vidim ovo da se svakoj i getriba razleti  :wal: :wal: :wal:
Pa toliko traju i Ferrarijeve mašine, unbelievable!
Shoei, odličan review, sve pohvale za objektivnost  :clap2: :ok:
Kad bi barem takvi ljudi pisali recenzije po časopisima  

Offline 156_Fever

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 2.0TS
    • Zadar
« Odgovori #24 u: 11-02-2009, 08:34:49 »
To je onda teški kurac od auta, još kad vidim ovo da se svakoj i getriba razleti  :wal: :wal: :wal:
Pa toliko traju i Ferrarijeve mašine, unbelievable!
Shoei, odličan review, sve pohvale za objektivnost  :clap2: :ok:
Kad bi barem takvi ljudi pisali recenzije po časopisima (Image removed from quote.) 
Ne znam što ti je tu čudno! Gle uzevši polovnu GTA nikad ne znaš koliko ruka ju je vozilo i kako, je li održavana uredno ili površno, tako da se sranja događaju iz više razloga... Ako bi uzeja novu i otpočetka je mazija i pazija sidurno bi to bolje izgledalo, ali cijena nove je  :song:

Tbird

• Gost
« Odgovori #25 u: 11-02-2009, 22:43:51 »
Jasno mi je da, kakav vlasnik takav auto, ali previše je to mana, previše. Dok nisam pročitao Shoeiev post nisam imao pojma da stvari stoje toliko loše, a posebno ne za tu cijenu.
Da razvijaju top modele po sistemu Renaulta, a ne da samo prepakuju, bio bi to onda pravi GTA, a ne ovako, dođeš do cilja pa pravac generalna  :hehe:

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #26 u: 12-02-2009, 00:03:42 »
Bio sam danas u Autocomercu s kolegom iz crofiata. Pogledao 147-ice 1,9JTDm, vidio onu 147GTA i doznao da je vozač nasjeo na rinzol negdje i da su promjenjeni i motor i getriba koji ukupno imaju cca 1000km, a na satu je ostalo 50+. Automobil ima mana. Felge izdaleka izgledaju dobro, ali izbliza izgledaju kao igračke. Farovi su popucali i neke sitnice. O metaliziranim staklima ne znam što misliti. Bilo je tu i Punta,Brava....

Na kraju su mi zapele za oko 2 ljepotice. 159 1,9JTDm crvena i crna. Crnu je vozio Massimo i ima 20+tkm. Ima prekrasnu bež kožu iznutra i to mi je najbolja kombinacija. Izvana su 18" felge koje su s lijeve strane izgrebane te bi ih trebalo servisirati, i prednji branik s lijeve strane je malo zagreban. Inače ostalo sve 5, samo bi je trebalo oprati i usisati. Inače, već vidim kako originalni cd player ide van i na njegovo mjesto navi+tv+dvd ekran. Minus na kraju je to što nema rezervni kotač nego kompresor i što straga na zadnjem nosaču piše massimo  :))) Garancija je još godinu dana, a rečeno mi je da bi dobio novi akumulator, da će ići na servis i da će ga oprati  :da: cca 26,800€

Crvena je sa istim motorom, crna koža iznutra i za taj automobil male felge. cca 25,800€
Bila je još neka siva, nisam je gledao.

S druge strane stajala je GT-jka, prodana, ali mi se ne sviđa unutrašnjost. Stražnji kraj je strava.

U salonu sjedio u 147-ici maranello, u bravu, u grande puntu...

Sljedeći tjedan idem na probnu vožnju Alfe Romeo 159  :drive:

sam nemoj sud o autu davat nakon te 159 ( ak će bit ona smeđa 1.9 jtdm) taj auto je krš, motor lupa, ovjes škripi, itd.
Kockasti auto, najbolji auto.