Bok, jos sam novi pa oprostite ako fulam rubriku ili nesto tehnički, da se objavi na krivom mjestu ... pri pokusaju kreiranja posta ( upita SEBU ).
Jučer postah vlasnik 147 1.9 85 KW. I tako, prve vožnje...
Auto je super, oprema i vizualno, lijepo ide, na uri 112000 km, no imam 3 upita ako može.
1. Čini mi se da se malo čuju lageri na kotačima, malo mi je metalniji zvuk od zvuka malo slabijih zadnjih guma (sve 205/55/16). Isto i kad stisnem i pustim kuplung i u leru.Inače volan je OK, nema sumnjivih zvukova iz ovjesa ili motora, a valjda i getribe kad je isto i u leru.
Jel to oskupo, kako prednji, a kako zadnji, jel se moraju mijenjati neki cijeli setovi il samo lageri i gdje najbolje napraviti ?
2. Nešto malo tucka nazad na neravninama, kaže bivši vlasnik da su neke gume na vrhu zadnjih amortizera (balans štange navodno provjerene i mijenjane), zvuk je sličan ko da malo klopara poklopac rezervne gume u praznom gepeku. Bi to moglo biti to?
3. Kad se upali ABS pa ugasi i slično, jel treba resetirati nekak komp da zaboravi grešku i u kojoj situaciji je dobro otpojiti akumulator i na koliko dugo nakon grešaka (pamte li se one u njemu i smetaju li ako se lampice pogase pa je sve kakti OK)?
E da, i pod 4. Jel kuplung mora loviti nisko, i kad se nesto malo strese kod gasenja auta (i paljenja ponekad), liči na koji nosač motora, getribe ili auspuha, jel to uobičajeno i jel skupo i zeznuto za riješiti ?
Hvala unaprijed, mislim da će još ekipe osim mene znati cijeniti odgovore na ova pitanja, BOK