03-12-2024, 02:11:59

Autor Tema: Pitajte Seba  (Posjeta: 1880556 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivan156

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • alfa 166 3.0
    • Labin
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #2040 u: 22-04-2008, 09:17:33 »
jel se da šaltat dok je auto ugašen?
[/quotene.ne mogu niti kad je ugašen .kvačilo mi je ok , one sajle isto izgledaju ok ,samo dali posoji koja kritična točka u samom mjenjaču koja općenito najčešće rikava,jer ako idem skidat da znam otprilike koji djelovi mi trebaju ili cijeli mjenjač. bok]
ljudi samo pomalo-pun gas

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, BEVERLY 250
    • ZG
« Odgovori #2041 u: 22-04-2008, 12:14:06 »
majstore seb imam jedno pitanje, koliko košta izmjena ili popravak na anlaseru bendiksa, jedan mehaničar mi je reko da se čuje bendiks kad upalim auto onda malo zastruže tj. proizvede zvuk
V6  moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Ery

• Starosjedioc
  • 166 2.5 V6
    • Banjaluka, BiH
    • Seljak
« Odgovori #2042 u: 22-04-2008, 14:27:41 »
 :mah: seb,
Pitam za savjet rijetko, ali komplikovano
sinoc sam skinuo branike na 75ici da bi ih ofarbao, i pazljivo skidajuci prednji branik, da ne ostetim hladnjak ili nesto ispod primjetim da se sa desne strane ispod prednjeg branika, nalaze ostatci neke kutije sa ugljenim filterom...i tu idu neka 2-3 crijeva uglavnom sa usisa odnosno trothle body- u kutiju -pa na onu vakumsku stvarcicu na razvodniku paljenja...
Saznam kasnije da kutija ima ulogu filtera benzinskih para...
posto to meni ne treba, da li ja mogu spojiti drito sa usisa na razvodnik,
do sada je tu zbog razbijene kutije ulazio falsh zrak, pa me interesuje da li ce se paljenje korektno zakretati, da li ce mu kad se drito spoji biti prejak vakum ili slicno?
Motor je 3.0 V6 12V sa jetronicom ako ti sta znaci
hvala unaprijed
 :pivo:
Dim u kuhinji se razišao u međuvremenu, no mačka je crna kao
gavran i kašlje.

Offline dusan147

• Pripravnik
  • **
  • Giulia Veloce 2.2 210KS Q4 AT8
    • Novi Sad
« Odgovori #2043 u: 22-04-2008, 16:26:23 »
manjak snage popračen određenim zvukom na nižim okr...ne sječam se takve kombinacije da bi ti reko što bi moglo bit...moro bi to probat
Ok, hvala i pozdrav.  :mah: Dušan
Biti Merlin, ne Artur!

Offline Seb

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2044 u: 23-04-2008, 07:18:29 »
jel se da šaltat dok je auto ugašen?
[/quotene.ne mogu niti kad je ugašen .kvačilo mi je ok , one sajle isto izgledaju ok ,samo dali posoji koja kritična točka u samom mjenjaču koja općenito najčešće rikava,jer ako idem skidat da znam otprilike koji djelovi mi trebaju ili cijeli mjenjač. bok]

nema nešto posebno da ti velim...

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2045 u: 23-04-2008, 07:21:29 »
majstore seb imam jedno pitanje, koliko košta izmjena ili popravak na anlaseru bendiksa, jedan mehaničar mi je reko da se čuje bendiks kad upalim auto onda malo zastruže tj. proizvede zvuk

inače ne puno ali ak pričamo o V6 turbo onda košta jer da bi se skino to je poslaaaaa...samo skidanje-metanje 600 kn + pdv + popravak koji je cca 200 kn + pdv + materijal...materijal mogu znat kad ga otvorim

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2046 u: 23-04-2008, 07:24:18 »
:mah: seb,
Pitam za savjet rijetko, ali komplikovano
sinoc sam skinuo branike na 75ici da bi ih ofarbao, i pazljivo skidajuci prednji branik, da ne ostetim hladnjak ili nesto ispod primjetim da se sa desne strane ispod prednjeg branika, nalaze ostatci neke kutije sa ugljenim filterom...i tu idu neka 2-3 crijeva uglavnom sa usisa odnosno trothle body- u kutiju -pa na onu vakumsku stvarcicu na razvodniku paljenja...
Saznam kasnije da kutija ima ulogu filtera benzinskih para...
posto to meni ne treba, da li ja mogu spojiti drito sa usisa na razvodnik,
do sada je tu zbog razbijene kutije ulazio falsh zrak, pa me interesuje da li ce se paljenje korektno zakretati, da li ce mu kad se drito spoji biti prejak vakum ili slicno?
Motor je 3.0 V6 12V sa jetronicom ako ti sta znaci
hvala unaprijed
 :pivo:

ne kužim šta bi spojio drito sa usisa na razvodnik?
što se tiče filtera cijev koja dolazi iz rezervara na filter mora bit slobodna da pare mogu izlazit van...cijev koja je išla sa filtera na usis nju treba zablindirat da ne vuče falš zrak

Offline Ery

• Starosjedioc
  • 166 2.5 V6
    • Banjaluka, BiH
    • Seljak
« Odgovori #2047 u: 23-04-2008, 08:19:42 »
vidi ovako
Koliko sam ja shvatio, kutija je bila hermeticki zatvorena,
na kutiju su spojena 3 crijeva.
-crijevo sa usisa
-crijevo sa razvodnika paljenja i
-crijevo sa rezervoara.
sad kada je pukla kutija, auto mi vuce falsh zrak i ne zakrece paljenje.
sada da li da spojim taj vakuum sa usisa na razvodnik paljenja direktno bez kutije?
Dim u kuhinji se razišao u međuvremenu, no mačka je crna kao
gavran i kašlje.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, BEVERLY 250
    • ZG
« Odgovori #2048 u: 23-04-2008, 08:53:47 »
inače ne puno ali ak pričamo o V6 turbo onda košta jer da bi se skino to je poslaaaaa...samo skidanje-metanje 600 kn + pdv + popravak koji je cca 200 kn + pdv + materijal...materijal mogu znat kad ga otvorim

:kosa: čovječe mene će ta alfa stjerati na prosjački štap, ništa sad bar znam koliko love odprilike trebam početi stavljati na stranu  :craz

puno hvala
V6  moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline drazen

• Pripravnik
  • **
  • 159 SW 1.9 16v JTDm
    • Labin
« Odgovori #2049 u: 24-04-2008, 08:12:15 »
Pozdrav,
U utorak sam imao velikih problema sa 147. Palile su mi se sve greške koje postoje, od istrošenosti pakni do pregaranja lampice zadnje tablice. Nisu radile duga svjetla, žmigavci, prozore nisam mogao otvoriti... Stao sam, ugasio auto ali nije htio više upaliti. Zvonila je greška ASR-a. Odspojio sam kleme i skupa ih spojio u zraku (to se desilo na autoputu u Italiji i hvala šoferu iz Rumunjske koji mi je to rekao). Nakon toga auto je upalio i stigao sam kući bez problema (nisam gasio auto). Sada kad ugasim auto ne mogu ga zaključati i nakon 15 sec se upale kratka svjetla. Na compu su bile sve moguće greške i izbrisane su ali ponavljaju se greške releja kratkih i releja centralne brave. Majstor je otvorio centralu i vidio da je sva oksidirala. Ja je osobno nisam vidio jer oko 9h idem po nju.

Koliko bi došla zamjena centrale? Na šta trebam paziti ako je idem kupovati polovnu?
AR 147, godina proizvodnje 2000, 1,6
Broj šasije je ZAR93700003011649.

UPDATE:
Radi se o board computeru, Magneti Marelli 46746376. Cijena je oko 3500kn. Moze se staviti polovni?

Hvala
« Zadnja izmjena: 24-04-2008, 10:25:08 od drazen »

Offline Mirsad

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.0TS+LPG
    • Sarajevo
    • [Premier ĐĄasual Dating  Actual Women]
« Odgovori #2050 u: 24-04-2008, 09:19:09 »
Pozdrav Seba vjerovatno je dosta pitano o tome ali jedno malo pitanjce. Moze li se MAF na 2.0TS izvaditi na ona dva sarafica i probati ocisti sprejom (za ciscenje elektronike ?)dali sta mogu zafrkati. Imam povremene smetnje u praznom hodu motora i dali to tako mogu pokusati rijesiti. Hvala na odgovoru :mahm

renealfa

• Gost
« Odgovori #2051 u: 24-04-2008, 09:43:59 »
.
« Zadnja izmjena: 04-02-2011, 12:31:21 od renealfa »

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2052 u: 25-04-2008, 06:51:05 »
Pozdrav,
U utorak sam imao velikih problema sa 147. Palile su mi se sve greške koje postoje, od istrošenosti pakni do pregaranja lampice zadnje tablice. Nisu radile duga svjetla, žmigavci, prozore nisam mogao otvoriti... Stao sam, ugasio auto ali nije htio više upaliti. Zvonila je greška ASR-a. Odspojio sam kleme i skupa ih spojio u zraku (to se desilo na autoputu u Italiji i hvala šoferu iz Rumunjske koji mi je to rekao). Nakon toga auto je upalio i stigao sam kući bez problema (nisam gasio auto). Sada kad ugasim auto ne mogu ga zaključati i nakon 15 sec se upale kratka svjetla. Na compu su bile sve moguće greške i izbrisane su ali ponavljaju se greške releja kratkih i releja centralne brave. Majstor je otvorio centralu i vidio da je sva oksidirala. Ja je osobno nisam vidio jer oko 9h idem po nju.

Koliko bi došla zamjena centrale? Na šta trebam paziti ako je idem kupovati polovnu?
AR 147, godina proizvodnje 2000, 1,6
Broj šasije je ZAR93700003011649.

UPDATE:
Radi se o board computeru, Magneti Marelli 46746376. Cijena je oko 3500kn. Moze se staviti polovni?

Hvala

nemože stavit polovnu ali bi reko da na autu zeza neki loš spoj ili loša masa ili loš akumulaotr ili nešto tome slično pa onda sve podivlja

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2053 u: 25-04-2008, 06:52:51 »
Pozdrav Seba vjerovatno je dosta pitano o tome ali jedno malo pitanjce. Moze li se MAF na 2.0TS izvaditi na ona dva sarafica i probati ocisti sprejom (za ciscenje elektronike ?)dali sta mogu zafrkati. Imam povremene smetnje u praznom hodu motora i dali to tako mogu pokusati rijesiti. Hvala na odgovoru :mahm

možeš ali češ ga vjerojatno uništiti ili nečeš ništa postič...ima nekih što su se hvalili da su na takav ili neki drugi način uspijeli to napravit no ja sam pokušavo svim i svačim i nisam uspio

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2054 u: 25-04-2008, 06:53:49 »
pozrav seba.alfa 145 1.9 td. ujutro mi jako teško pali ili ako stoji nekih 2 sata.inace kad je topal na zub.grijači mu dobri.juče na eko testu motor nedimi i prolazi bez greške.šta tu sve može biti?tnx.

bosch pumpa,dizne,kompresija ili možda još neka sitnica

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2055 u: 25-04-2008, 06:55:41 »
vidi ovako
Koliko sam ja shvatio, kutija je bila hermeticki zatvorena,
na kutiju su spojena 3 crijeva.
-crijevo sa usisa
-crijevo sa razvodnika paljenja i
-crijevo sa rezervoara.
sad kada je pukla kutija, auto mi vuce falsh zrak i ne zakrece paljenje.
sada da li da spojim taj vakuum sa usisa na razvodnik paljenja direktno bez kutije?

znam za kutiju...unutra j eaktivni ugljen u kojem se filtriraju pare od benzina koje ulaze u motor kad centrala otvori elektro ventil..e sad jedino kaj se ne sječam je cijev na RAZVODNIK PALJENJA...jel moš to poslikat?

Offline Mirsad

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.0TS+LPG
    • Sarajevo
    • [Premier ĐĄasual Dating  Actual Women]
« Odgovori #2056 u: 25-04-2008, 08:56:42 »
možeš ali češ ga vjerojatno uništiti ili nečeš ništa postič...ima nekih što su se hvalili da su na takav ili neki drugi način uspijeli to napravit no ja sam pokušavo svim i svačim i nisam uspio

OK Hvala na odgovoru :ok:

146-ica

• Gost
« Odgovori #2057 u: 25-04-2008, 10:58:12 »
Zdravo Seb, otisao mi je jedan selen na prednjoj lafeti, pa mi samo reci jel se on moze kupiti posebno ili neki komplet selena ili se mora mijenjati komplet sve sa lafetom. Alfa je 146 2000 godina. Pozz

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2058 u: 26-04-2008, 10:02:54 »
Zdravo Seb, otisao mi je jedan selen na prednjoj lafeti, pa mi samo reci jel se on moze kupiti posebno ili neki komplet selena ili se mora mijenjati komplet sve sa lafetom. Alfa je 146 2000 godina. Pozz

cijela vilica

aalfaaa

• Gost
« Odgovori #2059 u: 26-04-2008, 13:40:55 »
Bok, jos sam novi pa oprostite ako fulam rubriku ili nesto tehnički, da se objavi na krivom mjestu ... pri pokusaju kreiranja posta ( upita SEBU ).
Jučer postah vlasnik 147 1.9 85 KW. I tako, prve vožnje...
Auto je super, oprema i vizualno, lijepo ide, na uri 112000 km, no imam 3 upita ako može.

1. Čini mi se da se malo čuju lageri na kotačima, malo mi je metalniji zvuk od zvuka malo slabijih zadnjih guma (sve 205/55/16). Isto i kad stisnem i pustim kuplung i u leru.Inače volan je OK, nema sumnjivih zvukova iz ovjesa ili motora, a valjda i getribe kad je isto i u leru.

Jel to oskupo, kako prednji, a kako zadnji, jel se moraju mijenjati neki cijeli setovi il samo lageri i gdje najbolje napraviti ?

2. Nešto malo tucka nazad na neravninama, kaže bivši vlasnik da su neke gume na vrhu zadnjih amortizera (balans štange navodno provjerene i mijenjane), zvuk je sličan ko da malo klopara poklopac rezervne gume u praznom gepeku. Bi to moglo biti to?

3. Kad se upali ABS pa ugasi i slično, jel treba resetirati nekak komp da zaboravi grešku i u kojoj situaciji je dobro otpojiti akumulator i na koliko dugo nakon grešaka (pamte li se one u njemu i smetaju li ako se lampice pogase pa je sve kakti OK)?

E da, i pod 4. Jel kuplung mora loviti nisko, i kad se nesto malo strese kod gasenja auta (i paljenja ponekad), liči na koji nosač motora, getribe ili auspuha, jel to uobičajeno i jel skupo i zeznuto za riješiti ?

Hvala unaprijed, mislim da će još ekipe osim mene znati cijeniti odgovore na ova pitanja, BOK

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2060 u: 26-04-2008, 15:15:07 »
Bok, jos sam novi pa oprostite ako fulam rubriku ili nesto tehnički, da se objavi na krivom mjestu ... pri pokusaju kreiranja posta ( upita SEBU ).
Jučer postah vlasnik 147 1.9 85 KW. I tako, prve vožnje...
Auto je super, oprema i vizualno, lijepo ide, na uri 112000 km, no imam 3 upita ako može.

1. Čini mi se da se malo čuju lageri na kotačima, malo mi je metalniji zvuk od zvuka malo slabijih zadnjih guma (sve 205/55/16). Isto i kad stisnem i pustim kuplung i u leru.Inače volan je OK, nema sumnjivih zvukova iz ovjesa ili motora, a valjda i getribe kad je isto i u leru.

Jel to oskupo, kako prednji, a kako zadnji, jel se moraju mijenjati neki cijeli setovi il samo lageri i gdje najbolje napraviti ?

2. Nešto malo tucka nazad na neravninama, kaže bivši vlasnik da su neke gume na vrhu zadnjih amortizera (balans štange navodno provjerene i mijenjane), zvuk je sličan ko da malo klopara poklopac rezervne gume u praznom gepeku. Bi to moglo biti to?

3. Kad se upali ABS pa ugasi i slično, jel treba resetirati nekak komp da zaboravi grešku i u kojoj situaciji je dobro otpojiti akumulator i na koliko dugo nakon grešaka (pamte li se one u njemu i smetaju li ako se lampice pogase pa je sve kakti OK)?

E da, i pod 4. Jel kuplung mora loviti nisko, i kad se nesto malo strese kod gasenja auta (i paljenja ponekad), liči na koji nosač motora, getribe ili auspuha, jel to uobičajeno i jel skupo i zeznuto za riješiti ?

Hvala unaprijed, mislim da će još ekipe osim mene znati cijeniti odgovore na ova pitanja, BOK

1. treaba vidjet dal su lageri ili gume
2. obično budu spone ili selenina rukavcima
3. misliš abs ili lampica...ako je abs netreba normalno ej da se palikad treba a ako je lampica abs-a onda znači da ima povremeno kvar kojeg treba riješit pa ponišiti grešku
4. ha recimo na 1/4 hoda odozdola treaba počet hvatat
obično zatezač staznog ili zupčastog remena hoče zacvilit...ako se zatrese do neke mjere je normalno jer je dizel no ipak ima sve svoje grancie

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #2061 u: 27-04-2008, 11:22:49 »
seb bok, kolko je mjenjanje zuncastog remena kompl. kod tebe, a kolko bi bilo sa sperom. Reko si mi al sam zaborovio

Offline aaarrr

• Trade Count: (+9)
  • Starosjedioc
  • 159 V6 Q4, 155 TS, Giulietta Q2, MiTo Imola
    • Sisak
« Odgovori #2062 u: 28-04-2008, 15:16:36 »
pozdrav seb!

svakako bizarno pitanje - da li možeš povećati broj km na alfi 147?!
stvar je u tome da je broj km na brojaču manji od stvarnih

i - da li je moguća naknadna ugradnja središnjeg displaya na 147 2007. god. koja ima samo prikaz sata i vanjske temperature?

hvala!

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #2063 u: 28-04-2008, 15:48:39 »
pozdrav seb!

i - da li je moguća naknadna ugradnja središnjeg displaya na 147 2007. god. koja ima samo prikaz sata i vanjske temperature?

hvala!

Mene zanima ista stvar... Da li je moguće vidjet i vratit orginal kilometražu?  :?:
146 1.7 16V '94
    "...if in doubt, flat out..."   

aalfaaa

• Gost
« Odgovori #2064 u: 28-04-2008, 18:13:33 »
Sorry na gnjavazi, opet ja. SEB, kolko bi kostala izmjena prednjih lagera na 147 1,9 85 KW JTD,2002. god., sta se sve mora mijenjati? Jel ima zamjenskih, parcijalne zamjene il sve nešto ide u nekom kompletu.
Hvala.

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2065 u: 29-04-2008, 07:09:57 »
pozdrav seb!

hvala!

može...
neznam...

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2066 u: 29-04-2008, 07:11:47 »
Mene zanima ista stvar... Da li je moguće vidjet i vratit orginal kilometražu?  :?:
146 1.7 16V '94

vidjet ne

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #2067 u: 29-04-2008, 07:13:35 »
Sorry na gnjavazi, opet ja. SEB, kolko bi kostala izmjena prednjih lagera na 147 1,9 85 KW JTD,2002. god., sta se sve mora mijenjati? Jel ima zamjenskih, parcijalne zamjene il sve nešto ide u nekom kompletu.
Hvala.

zamjena 1 pred. ležaja 250 kn + pdv....ležaj org alfa sa 2 god garancije 842 kn

aalfaaa

• Gost
« Odgovori #2068 u: 29-04-2008, 08:35:48 »
Na 147 85kw JTD 2002., imam sve u jednom (display): Audio, navigaciju, telefon na dodatnu karticu...
I to lijepo zasvijetli AR amblemom kad ubaciš ključ u bravu, misli par sekundi pa se pokrene.
I onda ti negdje dođeš i ugasiš auto, a ostaviš muziku.....  :-),  a ona za 20 min. rikne.
E, gdje je ono manual, uzmem to, kad ono, ne kužim talijanski a skužio sam da ima neki mod di se to gasi za 20 min. i da se to može isključiti.
Samo gdje, pomagajte ako znate, uštedjet ćete mi vremena i  :wal:.
I ako slučajno znate što stisnuti da se radio ne pali automatski umetanjem ključa, nego da ga (radio ili cijeli sklop) palim po želji, jer board comp i tako imam na središnjoj uri.

I najveći popizditis, ujutro ja kulturno umećem CD, kad ono zabrejka. Nemožeš ga ugasit, nevolim gasit motor odma nakon hladnog starta, no ni vađenje ključa ga nije ugasilo ili resetiralo, tek nakon sat vremena muke (vožnje u tišini gdje sam gledao samo ritmičko blicanja AR grba) stao sam na kavu, ugasio auto i nakon 10 min. sve je bilo ugašeno i onda se pokrenulo kako treba. ad ga ti znaj.
Pomoć, gdje se to gasi i kako ga urazumiti? :sado:

Offline desperado

• Sa stažom
  • AR 147 1.9 jtdm
    • babinec
« Odgovori #2069 u: 29-04-2008, 12:20:05 »
bok Seb. Mene zanima da li je moguće ugradit zračni jastuk za vozača u alfu 146 ako ga auto do sad nije imao.