Evo završio sam svoj projekt i spojio kameru za vožnju u nazad i video na ekran ICS-a
Na mnogim forumima sam vidio temu o spajanju videa na ICS i došao na ideju spojiti kameru za vožnju u nazad
na ekran ICS-a. Na svim forumima su pisali da signal mora biti RGB da bi se mogao spojiti na ICS. Sve kamere koje
sam tražio po netu imale su samo composite video izlaz pa sam svoju potragu usmjerio na konverter signala sa
composite video u RGB. Napokon sam našao odgovarajući konverter
Car Navigation Screen Dual Video PAL NTSC to RGB Converter i kontaktirao neke RTV majstore da mi potvrde da konverter zadovoljava moje zahtjeve. Konverter ima dva video
ulaza i RGB izlaz. Prvi video ulaz je namjenjen za spajanje DVD-a, Playstation-a, TV-a i sl, a drugi video ulaz je
namjenjen za spajanje kamere za vožnju u nazad (rikverc). Ukljućivanje drugog video ulaza je pomoću releja koji
je spojen na plus od rikverc svjetla i kada se ubaci u rikverc, drugi kanal ima izlaz na monitor.
Slijedila je online naruđba i plačanje (AMEX). Isporuka je bila u roku od 6 radnih dana. Konverter me koštao 1210 KN
Prijevoz, carinu i PDV nisam platio (male benificije tvrtke u kojoj radim).
Nakon toga sam preko eBay-a naručio i platio kameru. Cijena kamere s transportom 117 KN a kako je mala vrijednost nije bilo
ni carine ni PDV-a, već mi je poštar donio na adresu. Isporuka kamere je trajala 12 radnih dana (isporuka je iz Hong Konga)
Konačno dolazi i odlazak u Chipoteku po ostale sitnice potrebne da bi se ovaj projekt završio (konektori, prekidač, kablovi). Sve
zajedno me koštalo oko 60-ak KN.
DVD player nisam trebao kupovati jer sam kod kuće već imao jedan prijenosni s mogućnošću ugradnje u vozilo. Potreban mi je bio
samo nosač koji sam našao u Mercatoneu za 49 KN. Inače vrijednost takvih DVD playera je cca 800 - 900 KN (novo s PDV-om)
Napokon sam našao i dva dana da ne radim kako bih mogao sve instalirati spojiti. Želim napomenuti da montaža i spajanje nije
nimalo komplicirana i nije potrebno znanje elektronike i elektrike (samo osnove ono + i -).
Sve je bilo gotovo za svega par sati (efektivno) i mogu reči da sam jako zadovoljan učinjenim.
Sada da sve to malo i dokumentiramo:
1. projekt koji je napravio alfista iz Slovenije ( ElBarto) i koji mi je u velike pomogao:
:: Poglej temo - Moja Bella (166) in mamina 75-ka "INDY"2. raspored pinova na crnom i zelenom konektoru ICS-a (IDIS)

3. konektori i prekidač iz Chipoteke

4. slike konzole i sjedala prije zahvata

5. slike nakon instalacije

6. i na kraju mali video prikaz
YouTube - video ICSYouTube - video ICS-2